Avisar de contenido inadecuado

El pes en l'embaràs

 TAGS:Un dels temes que preocupen més a les dones des del moment en que saben que estan embarassades és com canviarà el seu cos a partir d'ara.

I amb ells el pes, ja que algunes dones gairebé no engreixen en els 9 mesos de gestació, mentre que altres arriben a superar els 20 quilos extra.

El més normal és pujar entre 10 i 15 quilos de pes, però tot depèn de la constitució, l'alimentació i els hàbits de la futura mare.

Per regla general, s'augmenta 1 quilo i mig per mes, d'aquesta manera s'arriben als 11 quilos aproximadament a la recta final de l'embaràs. Algunes dones no engreixen gairebé res durant el primer trimestre i després van augmentant considerablement en el tercer i últim trimestre d'embaràs. Altres ho fan al revés. No és bo ni una cosa ni l'altra, és millor anar pujant de pes d'una forma progressiva fins que es produeix el naixement del nadó.

Afortunadament, durant tots els controls que es realitzen durant l'etapa de gestació, ens pesaran per veure com s'està desenvolupant l'embaràs i ens donaran els consells adequats, tant si no guanyem pes com si ens estem passant.

Un pes baix pot indicar que la mare no s'està alimentant correctament i això farà que el nadó també pesi poc i pugui ser prematur. D'altra banda, si la mare augmenta de pes exageradament poden donar-se problemes de diabetis i respiració. Encara que aquestes afirmacions no segueixen una regla general, perquè com hem comentat anteriorment, tot depèn de les circumstàncies de la futura mare.

Hi ha casos en què una embarassada no guanya prou pes i el nadó es desenvolupa molt bé i finspot arribar als tres quilos i escaig finals. I també al contrari. Per a les que els preocupa el pes, és millor seguir una dieta en alimentació i fer una mica d'exercici, guiades sempre pel seu metge.

Deja tu comentario El pes en l'embaràs

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre