Avisar de contenido inadecuado

Com controlar l'alimentació durant l'embaràs

 -

L'embaràs és una de les etapes de la vida amb més canvis físics i mentals, on l'alimentació es molt important, i es que ens preparem per al nadó. 

Per tal de no engreixar-nos massa, hem de controlar l'alimentació i consultar al nostre metge sempre que sigui necessari. Moltes dones, abans i durant d'aquesta etapa, demanen consell a un nutricionista especialitzat en aquesta  matèria i, fins i tot, contracten a entrenadors personals que ajuden a no guanyar pes en excés i en determinades parts del cos.

Realment no tot és necessari. Una dieta rica en fibra, ferro, calci i vitamines serà perfecte per nutrir-se correctament per a que el nadó es desenvolupi dins de la mare de manera eficaç.

Aquests aliments es complementaràn sempre amb suplements vitamínics, com l'àcid fòlic, que serà receptat pel ginecòleg o el metge de família. Les fruites i verdures són essencials, així com alguns aliments més lleugers.

Els menjars més pesats o molt picants poden no sentar massa bé, ja que les dones embarassades pateixen d'ardor a l'estómac i reflux contínuament, amb vòmits o no.

És millor menjar cremes, sopes, pasta, carn a la planxa, alguns formatges i fruites, mantenint una dieta equilibrada. La carn ha d'estar força feta, doncs durant l'embaràs no hem de menjar carn crua a no ser que haguem passat la prova de la toxoplasmosi, que pot afectar directament el nadó.

En aquesta etapa és difícil evitar les temptacions (pastissos, xocolata, nata...) i els anomenats desitjos per menjar sempre coses diferents. No ens hem de privar d'ells, però mai sense passar-nos.

Durant les visites controlades al metge ens pesaràn i ens preguntaràn què estem menjant. Si no arribem al pes adequat, pot ser que ens diguin de variar la dieta, de la mateixa manera que si comencem a pesar massa en poc temps.

Tens un bebè en camí?

Deja tu comentario Com controlar l'alimentació durant l'embaràs

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre