Avisar de contenido inadecuado

Amb qui deixar al nadó

 -

Després de les 16 setmanes de permís per maternitat toca tornar a la feina i deixar al nostre nadó a cura d'altres persones. Som moltes les que ja des de l'embaràs ens preocupem per aquest assumpte i és que, encara que sembli llunyà, arriba. Triar bé i de manera responsable ens farà sentir més segures en el moment de deixar al nostre fill.

Molts pares acaben recorrent als avis o familiars propers perquè al nen no li resulten estranys i econòmicament és un alleujament. No obstant això, aquesta opció no sempre és possible o no ho és possible durant tot el dia.

Ja fora de la família, hi ha tres grans possibilitats: les escoles bressol, les assistents maternals (casa cangur) i les cangur a domicili.

  • Portar al nen des de petit a la guarderia s'ha convertit en una cosa molt comú i, la majoria, estan preparades per acollir als nostres nadons. El que dóna més seguretat és que tot el personal està qualificat i les instal·lacions passen controls periòdics que ens garanteixen seguretat. A més, el nostre fill podrà tenir contacte amb altres nadons i moltes opcions de joc i l'espai que a casa no tindria.

Els principals problemes que trobem a les escoles bressol són els horaris, que solen ser bastant limitats (sobretot a les escoles bressol públiques) i també trobar plaça en la que més ens agrada.

  •  Menys habitual sol ser portar al nen amb una assistent maternal. En aquest cas, una persona amb formació en puericultura i permisos es farà càrreg del nadó a la seva casa i després l'anirem a buscar. Establirem un contracte per regular la relació i les obligacions que tindrà aquesta persona amb el nostre fill.

 L'assistent maternal o casa cangur ens ofereix un servei més flexible però presta molta atenció a les instal·lacions, observa si hi ha espai suficient i pregunta si hi haurà altres nens. Si decideixes que pot portar al teu fill a cotxe, deixa la cadira de cotxe adequada i pacta què fer en el cas d'una emergència mèdica.

  • Finalment, sempre podem comptar amb una cangur que vingui a casa. El principal avantatge és que no treiem al nen del seu entorn i no hem d'anar a buscar-lo a cap lloc si es posa malalt. El nadó no estranyarà les seves coses o el seu bressol. Això sí, limitarem el seu contacte amb altres nens de la seva edat. Sol ser l'opció més cara i escollir la persona adequada pot portar un temps.

Observa molt bé com tracta al teu fill i explica com vols que faci les coses i les rutines del nadó: canviar els bolquers, els menjars,... Un petit detall és comprovar si es renta les mans després de canviar al nadó, descarta les que no ho facin. Truca o presenta't a hores no habituals i comprova que tot està bé.

Sobretot, fes cas a la teva intuïció i en qualsevol dels casos pregunta tot el que vulguis saber. Parla amb altres persones i comprova la seva experiència. Deixar el teu nadó et partirà el cor però serà més fàcil si la decisió és meditada i tu et trobes segura.

Llista per deixar al nadó? Si t'arriba el moment, aquí tens 2 accessoris que t'ajudaran a sentir-te segura quan no estàs a casa:

Deja tu comentario Amb qui deixar al nadó

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre